jueves, 13 de febrero de 2014

Schinus molle




Fet per: Diego

El Schinus molle es un arbre originari de América del Sud. Creix de forma natural des del sud de Mèxic fins  al nord de Xile, principalment a Perú. Fins i tot es pot trobar a una altitud de 3.900 metres en la montanya dels Andes.Aquest arbre ha sigut introduït en moltes parts del món com per exemple Estats Units, Israel, Sudàfrica, Australia, Europa.... Es conrea molt en parcs i jardins.


Nom comú: Fals pimenter, Lentisco del Perú, Arbre de la Vida, Molle


Família: Es una espècie de fulles perennes que pertany a la família Anacardiaceae.
 
Mesures: Mesura de 6 a 15 metres de altura encara que es poden trobar arbres de fins 30 metres. El seu diàmetre pot anar desde 0,5 a 1,5 metres.



Tronc: Té un tronc gros i amb molts nyucs, té una escorça rugosa de color cendra que es desprèn fàcilment. Les seues branques pengen i son flexibles, i algunes col·locades en zig-zag.
    
        Les fulles: Són en forma de falguera, cada branca està dividida en nombroses fulles, llises i de color verd intens.

Fruits: De color rosa brillant, i de la grandària d'una bola, també es pot dir pebre rosa o fals pebre i s’utilitza en l’alimentació com a espècia aromàtica.



Flors: Hermafrodites, agrupades en grup, de color groguenc o groc-verdós.



  
Usos: En Argentina es considerat protector de cultius perquè protegeix dels forts vents. En Perú s’utilitza en les vores de les finques per a protegir de la entrada d’animals.La llavor s’ha utilitzat com a substitut del pebre, d’ací el seu nom de Fals pimenter.



Usos medicinals: La resina d'aquest arbre s'utilitza en l'actualitat per enfortir les genives i dents, i és venen en farmàcies.

Cultius: Es multiplica per llavors. Creix molt ràpid, no l’agrada la falta d'aigua i el sol molt calent. S'utilitza com a arbre de passejos i en jardins. Cal tenir en compte la seua grandària per situar-ho en espais adequats.


Més informació en:
Infojardin.         Arbres ornamentals.        Tripod.

Wikipedia.         OpEPA                Botanical.


 







No hay comentarios:

Publicar un comentario